Ainekset
- 2,5 dl punaisia linssejä
- 7,5 dl vettä
- 2 sipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 tl jauhettua paprikaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 2 porkkanaa
- 2 perunaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2 tl persiljaa
- 3 tl basilikaa
- 3 rkl soijajauhoja
- 1,5 dl korppujauhoja
- vuoan leivitykseen margariinia ja jauhoja
Valmistus
- Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä yhdessä tomaattipyreen, paprikan ja korianterin kanssa Lisää kuutioidut perunat ja porkkanat, linssit ja vesi. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia.
- Ota kattila pois liedeltä. Lisää loput mausteet. Soseuta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää jauhot.
- Kaada seos margariinilla voideltuun ja jauhotettuun 1,5-2 litran leipävuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia.
- Anna murekkeen jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Murekkeen kanssa sopivat hyvin herkkusienikastike ja uunijuurekset.