Linssimureke

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2,5 dl punaisia linssejä
  • 7,5 dl vettä
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 tl jauhettua paprikaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 2 porkkanaa
  • 2 perunaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl persiljaa
  • 3 tl basilikaa
  • 3 rkl soijajauhoja
  • 1,5 dl korppujauhoja
  • vuoan leivitykseen margariinia ja jauhoja

Valmistus

  1. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä yhdessä tomaattipyreen, paprikan ja korianterin kanssa Lisää kuutioidut perunat ja porkkanat, linssit ja vesi. Kiehauta ja keitä noin 20 minuuttia.
  2. Ota kattila pois liedeltä. Lisää loput mausteet. Soseuta. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää jauhot.
  3. Kaada seos margariinilla voideltuun ja jauhotettuun 1,5-2 litran leipävuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 50 minuuttia.
  4. Anna murekkeen jäähtyä kunnolla ennen kumoamista. Murekkeen kanssa sopivat hyvin herkkusienikastike ja uunijuurekset.
Viinisuositus:

Chakana Nuna (punaviini) – Yhteistyössä Norex Selected Brands Oy

Samankaltaisia reseptejä:

  • Laatikot, Piirakat, Suolaiset leivonnaiset, Uuniruoat
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.