Ainekset
- 1.25dl siirappia
- 1.25dl (125g) maapähkinävoita
- 1 rkl vegaanista margariinia
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,25 tl suolaa
- 9 dl riisimuroja (käytimme Semperin gluteenittomia riisimuroja)
- 50g vegaanista tummaa suklaata
- 1-2 rkl kasvimaitoa
Valmistus
- Laita kattilaan siirappi, maapähkinävoi, vegaaninen margariini, vaniljasokeri ja suolaa. Keitä seosta kunnes siitä tulee juoksevaa.
- Ota kattila pois liedeltä ja laita kattilaan riisimurot. Sekoita vielä huolellisesti.
- Kaada maapähkinäseos 20cm x 20cm vuokaan ja tasoita pinta.
- Jäähdytä jääkaapissa jonkun aikaan.
- Kun maapähkinäseos on jäähtynyt, tee suklaakoristelu. Sulata suklaa ja kasvimaito koristelua varten ja kaada ohuena nauhana maapähkinäseoksen päälle.
- Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja tarjota.