Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Maapähkinävoi-suklaaherkku

Maapähkinävoi-suklaaherkku

RuokatyyppiJälkiruoat

Ainekset

  • 1.25dl siirappia
  • 1.25dl (125g) maapähkinävoita
  • 1 rkl vegaanista margariinia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,25 tl suolaa
  • 9 dl riisimuroja (käytimme Semperin gluteenittomia riisimuroja)
  • 50g vegaanista tummaa suklaata
  • 1-2 rkl kasvimaitoa

Valmistus

  1. Laita kattilaan siirappi, maapähkinävoi, vegaaninen margariini, vaniljasokeri ja suolaa. Keitä seosta kunnes siitä tulee juoksevaa.
  2. Ota kattila pois liedeltä ja laita kattilaan riisimurot. Sekoita vielä huolellisesti.
  3. Kaada maapähkinäseos 20cm x 20cm vuokaan ja tasoita pinta.
  4. Jäähdytä jääkaapissa jonkun aikaan.
  5. Kun maapähkinäseos on jäähtynyt, tee suklaakoristelu. Sulata suklaa ja kasvimaito koristelua varten ja kaada ohuena nauhana maapähkinäseoksen päälle.
  6. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi ja tarjota.