Ainekset
Murokeksitaikina
- 1 tl pellavarouhetta
- 1 rkl vettä
- 100 g maidotonta kasvimargariinia (esim. Laktoositon Keiju 70 %)
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
Maapähkinävoi-suklaatäyte
- 50 g maidotonta kasvimargariinia
- 2 dl tomusokeria
- 100 g maidotonta suklaata
- 1 dl maapähkinävoita
Valmistus
-
Sekoita pellavarouhe ja vesi pienessä astiassa. Vatkaa toisessa kulhossa margariini, sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi.
-
Sekoita pellavarouheen ja veden seos margariinivaahdon sekaan. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan jähmettyä vähintään tunnin verran jääkaapissa.
-
Jauhota pöytä sekä kaulin. Kaulitse taikina kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja leikkaa siitä muotilla keksejä.
-
Paista 200 °C:ssa keksien koosta riippuen 5–8 minuuttia uunin ylätasolla. Keksien on tarkoitus saada ihan vain hivenen väriä. Anna keksien jäähtyä ja valmista sillä välin täyte.
Täyte
- Vatkaa margariini ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa joko vesihauteessa liedellä tai varovaisesti mikroaaltouunissa. Sekoita maapähkinävoi sulan suklaan sekaan.
- Lisää maapähkinävoi-suklaa margariinivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä reilulla kädellä täytettä keksille ja paina toinen keksi varovasti päälle. Kaapaise ylipursuillut osa lusikalla pois.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi