Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Maissi-unikkotorttu

Maissi-unikkotorttu

RuokatyyppiPiirakat
RuokavalioPalkokasviton, Soijaton

Maissi-unikkotorttu

Ainekset

  • 250 g maissijauhoja
  • 100 g rusinoita
  • 200 g hienonnettuja unikonsiemeniä
  • (vaahtera)siirappia
  • kanelia
  • hyppysellinen merisuolaa
koristeluun:
  • mantelia
  • kookoshiutaleita
  • kasviöljyä
  • ripaus merisuolaa

Valmistus

  1. Keitä maissijauhot kaksinkertaisessa määrässä vettä, johon on lisätty suolaa (halutessasi voit myös käyttää kasvimaitoa). Keitä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen.
  2. Anna hautua 5-6 minuuttia. Lisää hieman siirappia ja 30 g pestyistä rusinoista.
  3. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se unikonsiemenistä, siirapista, kanelista ja lopuista rusinoista tehtyyn seokseen (voit myös lisätä hieman appelsiininkuorta). Laita taikina vuokaan.
  4. Koristele manteleilla ja kookoshiutaleilla.

Lähde

Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)