Maissi-unikkotorttu

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 250 g maissijauhoja
  • 100 g rusinoita
  • 200 g hienonnettuja unikonsiemeniä
  • (vaahtera)siirappia
  • kanelia
  • hyppysellinen merisuolaa
  • koristeluun:
  • mantelia
  • kookoshiutaleita
  • kasviöljyä
  • ripaus merisuolaa

Maissi-unikkotorttu

Valmistus

  1. Keitä maissijauhot kaksinkertaisessa määrässä vettä, johon on lisätty suolaa (halutessasi voit myös käyttää kasvimaitoa). Keitä 4-5 minuuttia samalla sekoittaen.
  2. Anna hautua 5-6 minuuttia. Lisää hieman siirappia ja 30 g pestyistä rusinoista.
  3. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se unikonsiemenistä, siirapista, kanelista ja lopuista rusinoista tehtyyn seokseen (voit myös lisätä hieman appelsiininkuorta). Laita taikina vuokaan.
  4. Koristele manteleilla ja kookoshiutaleilla.
Lähde:

Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)

Samankaltaisia reseptejä:

  • Laatikot, Piirakat, Suolaiset leivonnaiset, Uuniruoat
  •  Pähkinätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.