Makea pähkinäpasta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • nauhapastaa
  • saksanpähkinärouhetta
  • hilloa
  • (raakaruokosokeria)

Suomalaisittain erikoinen, makea pastaruoka (Diós tészta) Unkarista.

Valmistus

  1. Keitä pasta vedessä tai kasvimaidossa.
  2. Nauti runsaan saksanpähkinärouheen ja hillon kera.
Mikä tahansa hillo käy, mutta suomalaiseen makuun parhaiten soveltunevat hieman miedommat aprikoosi- ja ruusunmarjahillo. Unkarilaiset simasuut lisäävät joukkoon vielä sokeria, jos sekoitus ei ole tarpeeksi makea. Tätä nopeasti valmistuvaa ruokalajia syövät runsaasti etenkin lapset.
(Vinkki: jos et pidä saksanpähkinästä, voit korvata sen rouhituilla unikonsiemenillä, jolloin ruokalajin nimeksi tulee Mákos tészta).
Lähde:

Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.