Ainekset
- 1 rkl pellavarouhetta
- 2 rkl vettä
- 3 dl mantelijauhoja
- 0,5 dl muscovadosokeria tiukasti mittaan pakattuna
- 1 dl sokeria
- 0,25 tl suolaa
- hyppysellinen vaniljaa
Valmistus
- Sekoita pienessä kulhossa pellavarouhe ja vesi. Anna seoksen turvota viisi minuuttia.
- Mittaa loput aineet toiseen kulhoon ja sekoita ne. Muscovadosokerissa voi olla isompia klimppejä, joten riko ne sormin pienemmiksi.
- Kaada pellavalima kuivien aineiden joukkoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi. Taikina vaikuttaa tässä vaiheessa kuivalta ja muruiselta, mutta kun otat taikinaa golfpallon kokoisen annoksen käteesi, pystyt puristamaan sen tiiviiksi palloksi.
- Puristele taikinasta leivinpaperin päälle 10 palloa. Paista palloja 150-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Pallojen ei ole tarkoitus levitä paistamisen aikana. Keksit ovat valmiit, kun niiden reunat ja pohjat ovat saaneet kauniin ruskean värin.
- Anna keksien jäähtyä ja kovettua leivinpaperin päällä ainakin kymmenen minuuttia ennen niiden siirtämistä.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi