Ainekset
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 dl sokeria (tai puolet fariinisokeria)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl kauramaitoa
- 1,5 dl rypsiöljyä
- 5 dl (pakaste)marjoja (esim. vadelmia ja mustikoita)
Muruseos
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
- 2 rkl fariinisokeria
Valmistus
1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Yhdistä kauramaito ja rypsiöljy ja sekoita se kuivien aineiden joukkoon muutamassa erässä.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (28 x 28 cm). Ripottele marjat pinnalle. Valmista muruseos sekoittamalla käsin kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja ripottele se marjojen päälle.
3. Paista 175-asteisessa uunissa ensin noin 25 minuuttia. Lisää sitten lämpöä 200 asteeseen ja jatka paistamista 5–10 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
4. Anna jäähtyä, leikkaa neliöiksi ja tarjoa soijakermavaahdon kanssa.
Lähde
Elina Innanen, Chocochili -blogi