Marjaisat kaura-spelttiruudut

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 dl sokeria (tai puolet fariinisokeria)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 dl kauramaitoa
  • 1,5 dl rypsiöljyä
  • 5 dl (pakaste)marjoja (esim. vadelmia ja mustikoita)
Muruseos
  •  2 dl kaurahiutaleita
  •  2 rkl margariinia (tummansininen Keiju)
  •  2 rkl fariinisokeria

Valmistus

1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Yhdistä kauramaito ja rypsiöljy ja sekoita se kuivien aineiden joukkoon muutamassa erässä.
2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan (28 x 28 cm). Ripottele marjat pinnalle. Valmista muruseos sekoittamalla käsin kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja ripottele se marjojen päälle.
3. Paista 175-asteisessa uunissa ensin noin 25 minuuttia. Lisää sitten lämpöä 200 asteeseen ja jatka paistamista 5–10 minuuttia, tai kunnes kokeilutikkuun ei enää tartu taikinaa.
4. Anna jäähtyä, leikkaa neliöiksi ja tarjoa soijakermavaahdon kanssa.
Lähde:

Elina Innanen, Chocochili -blogi

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.