Mausteiset makkarat kuuluvat italialaiseen keittiöön. Vegaanisista vaihtoehdoista paras on espanjalaista chorizo-makkaraa jäljittelevä, mukavan mausteinen versio. Tämä soppa on mainiota lämmikettä kylmiin päiviin.
Ainekset
- vegaanista makkaraa
- suuri sipuli
- valkosipulia oman maun mukaan
- reilu loraus oliiviöljyä
- muutama tomaatti
- vajaa litra vettä
- kasvisliemikuutio
- tölkillinen käyttövalmiita kikherneitä
- paprikajauhetta
- purkki tomaattipyreetä
- ripaus sokeria
- halutessasi hyppysellinen chilijauhetta
- suolaa
- mustapippuria
Valmistus
-
Kuumenna kattilassa oliiviöljyä. Lisää sekaan pilkottu chorizo ja sipuli. Paista jonkin aikaa, kunnes sipuli pehmiää.
-
Lisää pieniksi pilkotut tomaatit, kikherneet (valuta niiden vesi pois), tomaattipyree, vajaa litra vettä, kasvisliemikuutio ja muut mausteet.
-
Sekoittele, ja keitä miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
Inspiraatio reseptiin Kauhaa ja rakkautta -ruokablogista.
Lähde
Minna Manninen, Vegaia 3/2013