Mausteinen makkarakeitto

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • vegaanista makkaraa
  • suuri sipuli
  • valkosipulia oman maun mukaan
  • reilu loraus oliiviöljyä
  • muutama tomaatti
  • vajaa litra vettä
  • kasvisliemikuutio
  • tölkillinen käyttövalmiita kikherneitä
  • paprikajauhetta
  • purkki tomaattipyreetä
  • ripaus sokeria
  • halutessasi hyppysellinen chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Mausteiset makkarat kuuluvat italialaiseen keittiöön. Vegaanisista vaihtoehdoista paras on espanjalaista chorizo-makkaraa jäljittelevä, mukavan mausteinen versio. Tämä soppa on mainiota lämmikettä kylmiin päiviin.

Valmistus

  1. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä. Lisää sekaan pilkottu chorizo ja sipuli. Paista jonkin aikaa, kunnes sipuli pehmiää.
  2. Lisää pieniksi pilkotut tomaatit, kikherneet (valuta niiden vesi pois), tomaattipyree, vajaa litra vettä, kasvisliemikuutio ja muut mausteet.
  3. Sekoittele, ja keitä miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
Inspiraatio reseptiin Kauhaa ja rakkautta -ruokablogista.
Lähde:

Minna Manninen, Vegaia 3/2013

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.