Ainekset
- 1-2 sipulia
- 3 dl soijarouhetta
- 500 g keitettyä perunaa
- 2-3 munakoisoa
- 2 dl tomaattipyrettä
- loraus valkoviiniä
- oreganoa
- paprikajauhetta
- kanelia
- mustapippuria
- soijakastiketta
- (suolaa)
Gratinointikuorrute
- 2,5 dl soija- tai kaurakermaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 valkosipulin kynttä
- 5 rkl ravinnehiivahiutaleita
- ripaus mustapippuria
Valmistus
-
Lisää soijarouheeseen soijakastiketta ja reilusti mausteita ja hieman kiehuvaa vettä sen verran, ettei seos jää kuivaksi. Anna seistä 10-20 minuuttia.
-
Paista sipulia öljyssä kattilassa ja lisää joukkoon soijarouhe. Jatka paistamista kunnes soijarouhe on hieman ruskistunut.
-
Lisää joukkoon paprikajauhe ja muut mausteet. Lisää tomaattipyre ja sen verran vettä, että seoksesta tulee kastikemainen. Kaada joukkoon myös loraus valkoviiniä ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia.
-
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa viiniä ja mausteita. Suolaa et välttämättä tarvitse lainkaan, jos soijakastiketta on käytetty soijarouheen marinadissa runsaasti.
-
Paista paloiteltu munakoiso oliiviöljyssä toisessa kattilassa, ja mausta suolalla ja pippurilla.
-
Viipaloi keitetyt perunat. Lado öljyttyyn uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, soijarouhekastiketta ja paistettuja munakoisoja.
-
Sekoita gratinointikuorrutteen ainekset vatkaamalla ja kaada vuokaan päällikerrokseksi.
-
Paista 180-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)