Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Mustapapu-bataattivuoka

Mustapapu-bataattivuoka

RuokatyyppiLaatikot, Uuniruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

Bataattisose
  • 800 g bataattia
  • 2 rkl maidotonta kasvimargariinia
  • 1 dl kookosmaitoa
  • suolaa
Mustapapuseos
  • 8 dl keitettyjä mustapapuja
  • 2–3 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • öljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 2 tl intialaista currytahnaa
  • 1–2 dl kookosmaitoa
  • suolaa
  • (korppujauhoja vuoan pinnalle)

Valmistus

  1. Kuori bataatit ja keitä ne pehmeiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta bataatti yhdessä kookosmaidon ja margariinin kanssa. Mausta suolalla.
  2. Silppua sipuli sekä valkosipuli ja paloittele porkkana ohuehkoiksi paloiksi. Kuumenna öljy pannulla ja lisää garam masala sekä currytahna. Kuullota, kunnes mausteinen tuoksu alkaa irrota. Lisää pannulle porkkananpalat sekä tilkka vettä. Hauduta, kunnes porkkanat ovat pehmenneet ja vesi haihtunut.
  3. Lisää pannulle mustapavut, sipuli ja kookosmaito. Hauduttele miedolla lämmöllä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla.
  4. Kaada mustapapuseos uunivuoan pohjalle ja levitä bataattisose päälle. Tasoita pinta ja ripottele päälle vielä 2 rkl korppujauhoja. Paista vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta on saanut hiukan väriä.

Lähde