Ainekset
Pohja:
- 80 g vegaanista margariinia (esim. sinistä Keijua)
- 0,5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl ruisjauhoja
- 0,5 dl aquafabaa (kikhernetölkin lientä)
- Margariinia vuoan voitelemiseen
- Vuoka Ø 25 cm
Täyte:
- 7 dl mustikoita
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 dl perunajauhoja
Valmistus
- Sekoita kuivat aineet ensin kulhossa margariinin kanssa. Lisää sitten aquafaba, kunnes koostumus on sopiva vuokaan levittämiseksi.
- Voitele vuoka margariinilla ja taputtele taikina vuoan pohjaan ja reunoille.
- Sekoita jäiset mustikat, sokeri ja perunajauhot kulhossa ja kaada ne pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
- Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.
Lähde
Elisa Hartikka