Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Nokkos-perunavuoka

Nokkos-perunavuoka

RuokatyyppiLaatikot, Uuniruoat
RuokavalioGluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 1 kg perunoita
  • 1 l tuoretta nokkosta
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl basilikaa
  • 1 prk kasvikermaa
  • yrttisuolaa
  • muskottia
  • mustapippuria
  • öljyä
  • sinistä Keijua

Valmistus

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Viipaloi perunat. Ruskista viipaleet paistinpannulla öljyn ja Keijun seoksessa.
  2. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulinkynnet toisella pannulla ja lisää hienonnetut nokkoset, muskotti ja mustapippuri. Hauduta viisi minuuttia. Lisää basilika ja yrttisuola.
  3. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle puolet perunoista, lisää nokkosseos ja lado päällimmäiseksi loput perunat. Kaada lopuksi kasvikerma joukkoon. Kypsennä uunin alatasolla 30 minuuttia 200°C:ssa. Sammuta uuni ja jätä vuoka jälkilämpöön kymmeneksi minuutiksi.
  4. Jos haluat, voit valmistaa vuoan myös ilman kermaa käyttämällä sen sijasta kasvislientä.