Paputahna

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 3 dl isoja valkoisia papuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • n. 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl appelsiininmehua (tai sitruunan)
  • muutama tippa tabascoa
  • ripaus suolaa ja sokeria (tai loraus agavesiirappia)
  • (1 rkl ravintohiivaa tuomaan juustoista makua)

Tästä paputahnasta on moneksi. Käytä sitä leivän päälle, dippinä tai meksikolaistyyppisen ruuan kanssa. Ruokahalua herättelevänä alkupalana siihen sopii dipata vaikkapa rapeita ruisleipätikkuja, jotka valmistat paahtamalla ruisleipää ja viipaloimalla sen suikaleiksi.

Valmistus

Kaikki ainekset tehosekoittimeen ja powerit päälle niin, että tuloksena on sileä tahna. Riippuen tahnan käyttötarkoituksesta voit halutessasi säädellä nesteen määrää.

Lähde:

Paula Heinonen, Pidempi korsi

Samankaltaisia reseptejä:

  • Dipit, Levitteet
  •  Gluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön
  • Dipit, Kastikkeet, Levitteet
  •  Gluteeniton, Pähkinätön, Soijaton, Vehnätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.