Täyttävä laatikkoruoka Unkarista.
Ainekset
- 250 g tattaria
- 150 g kasvismakkaraa (esim. seitan)
- 2 rkl tomaattimurskaa
- 2 kevätsipulia
- meiramia
- paprikajauhetta
- kuminaa
- rosmariinia
- pippuria
- merisuolaa
- 300 g kesäkurpitsaa (tai paprikaa)
- 2 kg perunaa
- 6 dl maustamatonta soijajogurttia
- 300 g soijajuustoa
Valmistus
-
Keitä tattari esimerkiksi kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan.
-
Sekoita valmis tattari murskattujen makkaroiden sekä tomaattimurskan kanssa. Lisää mausteet.
-
Viipaloi peruna ja kesäkurpitsa noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi. Sekoita viipaleisiin öljyä ja suolaa sekä silputut kevätsipulit.
-
Asettele ainekset kerroksiksi uunivuokaan niin, että pohjimmaiseksi tulee perunaa, sen jälkeen kerros kesäkurpitsaa, sitten ohuesti soijajogurttia ja sen päälle tattaria. Kuorruta laatikko raastetulla soijajuustolla.
-
Paista 200 asteessa noin 30- 45 minuuttia.
Lähde
Ilona Vuori ja László Rigó (Vegaia 2/2008)