Ainekset
- ruokaöljyä
- 1 - 2 sipulia
- reilusti valkosipulia
- keskikokoinen purjo viipaloituna
- 1 - 2 sellerinvartta pieneksi viipaloituna
- 1 - 2 l kasvislientä
- 1 peruna pieninä paloina
- 1 - 2 kesäkurpitsaa lohkoina
- noin 4 dl papuja (esikypsennettyjä)
- 2 - 4 dl tomaattisosetta tai -murskaa
- noin 200 g vihreitä papuja
- simpukkapastaa
- tuoretta basilikaa
- pinjansiemeniä
Valmistus
- Kuullota sipulisilppu öljyssä pehmeäksi.
- Käännä lämpö täysille, lisää valkosipuli, purjo ja selleri ja paista nopeasti koko ajan sekoittaen.
- Lisää kesäkurpitsalohkot, perunapalat, pavut, tomaattisose ja kasvislientä. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
- Kuumenna taas lähes kiehuvaksi, lisää joukkoon vihreät pavut ja viimeisenä simpukkapasta. Kypsennä rauhallisella lämmöllä kunnes pasta on kypsää.
- Ripottele keiton päälle basilikasilppua ja pinjansiemenmurskaa.
Lähde
Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)