Nämä herkulliset muffinit eivät nimestään huolimatta maistu vain porkkanalta!
Ainekset
- 2 dl jauhoja
- 0,75 tl soodaa
- 0,25 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl suolaa
- 0,25 tl kanelia
- 0,25 tl kuivattua inkivääriä
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl öljyä
- 1 dl soijajogurttia
- 1 tl vaniljaa
- 2,5 dl porkkanaraastetta
- 0,5 dl pähkinärouhetta
Kuorrute
- 50 g huoneenlämpöistä tummansinistä Keiju-margariinia
- 50 g maustamatonta soijatuorejuustoa (esimerkiksi Tofutti) huoneenlämpöisenä
- 5 dl tomusokeria
- 1 tl vanilja-aromia
Valmistus
- Sekoita keskenään sokeri, öljy, jogurtti ja vanilja. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja mausteet). Sekoita kunnolla. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät.
- Täytä muffinssivuoat 2/3 täyteen. Paista noin 26 minuuttia 175-asteisessa uunissa, keskitasolla.
- Kuorrute: Vatkaa margariini ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri vähissä erissä. Sekoita kuohkeaksi. Lisää lopuksi vanilja. Säilytä jääkaapissa käyttöön saakka.
Lähde
Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero: Vegan Cupcakes Take Over The World. Da Capo press 2006