Nämä herkulliset muffinit eivät nimestään huolimatta maistu vain porkkanalta!
Ainekset
- 2 dl jauhoja
 - 0,75 tl soodaa
 - 0,25 tl leivinjauhetta
 - 0,25 tl suolaa
 - 0,25 tl kanelia
 - 0,25 tl kuivattua inkivääriä
 - 1,5 dl sokeria
 - 0,5 dl öljyä
 - 1 dl soijajogurttia
 - 1 tl vaniljaa
 - 2,5 dl porkkanaraastetta
 - 0,5 dl pähkinärouhetta
 
Kuorrute
- 50 g huoneenlämpöistä tummansinistä Keiju-margariinia
 - 50 g maustamatonta soijatuorejuustoa (esimerkiksi Tofutti) huoneenlämpöisenä
 - 5 dl tomusokeria
 - 1 tl vanilja-aromia
 
Valmistus
- Sekoita keskenään sokeri, öljy, jogurtti ja vanilja. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja mausteet). Sekoita kunnolla. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät.
 - Täytä muffinssivuoat 2/3 täyteen. Paista noin 26 minuuttia 175-asteisessa uunissa, keskitasolla.
 - Kuorrute: Vatkaa margariini ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri vähissä erissä. Sekoita kuohkeaksi. Lisää lopuksi vanilja. Säilytä jääkaapissa käyttöön saakka.
 
Lähde
Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero: Vegan Cupcakes Take Over The World. Da Capo press 2006

