Ainekset
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 dl kauraleseitä
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl jauhettua kanelia
- 1 dl sokeria
- 3 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl öljyä
- 2 dl kasvimaitoa
- 2 dl hienoa porkkanaraastetta
Kuorrute
- 1 paketti tomusokeria
- 2 rkl vahvaa kahvia
Valmistus
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaan rasva. Lisää sitten maito ja porkkanaraaste ja sekoita vain sen verran että taikina on tasaista.
-
Nosta taikinasta kahdella lusikalla nokareita muffinssivuokiin. Käytä metallista muffinssivuokaa, jos saat sellaisen käyttöösi. Paista muffinsseja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
-
Sekoita kuorrutteen ainekset. Lusikoi muffineille kuorrutusta ja ripottele päälle suklaaströsseleitä.