Porkkanamuffinit

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2 dl jauhoja
  • 0,75 tl soodaa
  • 0,25 tl leivinjauhetta
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,25 tl kanelia
  • 0,25 tl kuivattua inkivääriä
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl soijajogurttia
  • 1 tl vaniljaa
  • 2,5 dl porkkanaraastetta
  • 0,5 dl pähkinärouhetta
Kuorrute
  • 50 g huoneenlämpöistä tummansinistä Keiju-margariinia
  • 50 g maustamatonta soijatuorejuustoa (esimerkiksi Tofutti) huoneenlämpöisenä
  • 5 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja-aromia

Nämä herkulliset muffinit eivät nimestään huolimatta maistu vain porkkanalta!

Valmistus

  1. Sekoita keskenään sokeri, öljy, jogurtti ja vanilja. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset (jauhot, sooda, leivinjauhe, suola ja mausteet). Sekoita kunnolla. Lisää porkkanaraaste ja pähkinät.
  2. Täytä muffinssivuoat 2/3 täyteen. Paista noin 26 minuuttia 175-asteisessa uunissa, keskitasolla.
  3. Kuorrute: Vatkaa margariini ja tuorejuusto keskenään. Lisää tomusokeri vähissä erissä. Sekoita kuohkeaksi. Lisää lopuksi vanilja. Säilytä jääkaapissa käyttöön saakka.
Lähde:

Isa Chandra Moskowitz & Terry Hope Romero: Vegan Cupcakes Take Over The World. Da Capo press 2006

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.