Punajuurisosekeitto

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl sokeria
  • 0,5 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 timjamin oksa tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 porkkana
  • 1 peruna
  • 4 (n. 400 g) punajuurta
  • pieni pala (n. 50 g) palsternakkaa
  • 6 dl vettä
  • (2 dl kaurakermaa)
  • 2 tl kuivattua persiljaa
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • 0,5 tl suolaa

Valmistus

  1. Kuori ja pilko pieneksi sipulit ja juurekset. Jos mahdollista, käytä kokonaista palsternakkaa, koska paloilteltuna myydyt ovat usein kitkeriä.
  2. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä sokerin ja inkiväärin kanssa. Lisää juurekset, timjami ja vesi. Vettä ei tarvitse olla kuin sen verran, että kasvikset peittyvät. Kiehauta ja keitä kannen alla, kunnes juurekset ovat pehmeitä (noin tunti).
  3. Soseuta keitto ja lisää halutessasi kerma. Mausta persiljalla, basilikalla ja suolalla.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.