Tosi hyvät Runebergin tortut!
Ainekset
- 1,5 dl öljyä
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1,5 dl omenasosetta
- 0,5 tl karvasmanteliaromia
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 dl korppujauhoja
- 1 tl kardemummaa
- 1,5 tl leivinjauhetta
Viimeistelyyn
- 1 dl vadelmahilloa
- 1 tl vettä
- n. 1 dl tomusokeria
Valmistus
- Öljyä ja jauhota torttuvuoat. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. Sekoita öljy, fariinisokeri, omenasose, karvasmanteliaromi ja suola.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnä-, manteli- ja korppujauhot, kardemumma sekä leivinjauhe ja yhdistä ne sen jälkeen nesteiden kanssa.
- Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa n. 22 minuuttia. Tortut ovat valmiit, kun niihin työnnetty tikku tulee ulos puhtaana.
- Anna torttujen jäähtyä 5 minuuttia ja irroita ne varovasti vuoista. Jäähdytä hyvin.
- Leikkaa torttuihin veitsellä kolot ja täytä kolot vadelmahillolla.
- Sekoita tomusokeri sekä vesi tahnaksi ja pursota sillä hillon ympärille rengas.
Jos paistat tortut muffinssivuoissa Runeberg-vuokien sijasta, saat n. 10 leivosta. Paistoaika on muutaman minuutin lyhyempi ja saatat tarvita mainittua enemmän hilloa ja tomusokerikuorrutusta.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi