Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Savoijinkaalilaatikko

Savoijinkaalilaatikko

RuokatyyppiLaatikot, Uuniruoat
RuokavalioGluteeniton, Vehnätön

Ainekset

  • keskikokoinen savoijinkaali
  • 1 dl soijarouhetta + 3 dl vettä
  • öljyä
  • 2 dl täysjyväriisiä
  • 7 dl vettä
  • 1,5 kasvisliemikuutiota
  • valkopippuria
  • meiramia
  • 0,5 - 1 dl siirappia
  • pussi mantelirouhetta (80 g)

Valmistus

  1. Hauduta suikaloitua kaalia öljyssä. Lisää kaalin sekaan soijarouhe, 3 dl vettä ja siirappi. Kaali saa olla pehmeää, mutta sen ei tarvitse olla läpikotaisin kypsää.
  2. Keitä riisi kasviliemikuutioiden kanssa kypsäksi.
  3. Sekoita lopuksi kaali, riisi, siirappi, mantelirouhe ja mausteet.
  4. Paista voidellussa uunivuoassa 175 asteessa vähintään tunti. Laatikon voi jättää 150 asteiseen uuniin pidemmäksikin  aikaa hautumaan.

Lähde

Vegaia 3/2008