Simppeli porkkanakeitto

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 4 – 5 keskikokoista porkkanaa
  • 1 peruna
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ½ purkkia kaurakermaa
  • 2 tl kuivattua lipstikkaa

koristeluun

  • maustamatonta soijajogurttia
  • kuivattua lipstikkaa

Valmistus

  1. Kuori ja pilko porkkanat ja peruna kattilaan. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät ja keitä kypsiksi kasvisliemikuution kanssa.
  2. Soseuta keitto keitinvesineen ja sekoita joukkoon kaurakerma ja lipstikka. Lisää vettä tarpeen mukaan, jotta keitosta tulee riittävän sakeaa.
  3. Annostele keitto kuppeihin ja koristele soijajogurtilla ja lipstikalla.
Lähde:

Elina Innanen, Johanna Kaipiainen ja Mia Kunnaskari (Vegaia 4/2007)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.