Sitruuna-vadelmapikkukakkuset

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

Sitruuna-vadelmatahna
  • 100 g silken eli pehmeää tofua
  • 0,75 dl sitruunamehua
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vadelmia
  • 1 rkl perunajauhoja
Vaniljapikkukakkuset
  • 2,5 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
Kuorrute
  • 1/2 prk soija- tai 1 prk kauravispiä
  • maun mukaan tomusokeria

Valmistus

Sitruuna-vadelmatahna
1. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. (Jos sinulla ei ole kumpaakaan laitetta, soseuta tofu ensin yksinään sähkövatkaimella, ja yritä saada siitä mahdollisimman sileää. Lisää muut aineet tofun sekaan ja sekoita tasaiseksi.)
2. Kuumenna aineksia kattilassa koko ajan sekoitellen, kunnes seos kuplahtaa.
3. Siirrä kattila pois liedeltä ja anna tahnan jäähtyä hyvin.
(Säilytä tahna jääkaapissa ja käytä viikon sisällä. Voit syödä sitä sellaisenaan, käyttää levitteenä tai hillon tapaan.)
Vaniljapikkukakkuset
1. Vuoraa muffinssipelti paperisilla muffinssivuoilla tai käytä uunissa leviämättömiä kartonki-, folio-, amerikan- tai silikonivuokia. Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen.
2. Sekoita kauramaito, omenaviinietikka, rypsiöljy, sokeri, suola ja vaniljajauhe.
3. Siivilöi niiden sekaan vehnäjauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Vältä ylisekoittamista, jotta taikina ei sitkostu.
4. Jaa taikina vuokiin ja paista esilämmitetyssä uunissa 20–22 minuuttia. Pikkukakkuset ovat valmiit, kun niihin työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna pikkukakkusten jäähtyä täysin ennen kuin täytät ja kuorrutat ne.
Kuorrute
1. Vaahdota jääkaappikylmä vispi sähkövatkaimella mahdollisimman kuohkeaksi. Aikaa tähän voi kulua jopa kymmenen minuuttia tuotteesta riippuen.
2. Makeuta vispi.
Pikkukakkusten kokoaminen
1. Laita sitruuna-vadelmatahna pursotuspussiin, jossa on teräväkärkinen pursotusterä. Pursota rauhallisesti jokaisen pikkukakkusen sisälle noin kahden teelusikallisen verran tahnaa.
2. Pursota tai levitä kuorrute lusikalla pikkukakkusen päälle.
Lähde:

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.