Ainekset
Pohja
- 150 g kasvimargariinia
- 1 dl tomusokeria
- 3 dl vehnäjauhoja tai täysjyväriisijauhoja
Täyte
- 150 g pehmeää tofua (silken)
- 3 dl sokeria
- Kahden sitruunan mehu (n. 1 dl)
- Yhden sitruunan raastettu kuori (vain keltainen osa)
- 2 rkl vehnäjauhoja tai riisijauhoja
- 2 rkl maissitärkkelystä, perunajauhoja tai arrowjuurijauhetta
Valmistus
-
Rasvaa ja jauhota kantikas piirakkavuoka (25 cm X 25 cm) ja laita uuni kuumenemaan 190 °C:een.
-
Vatkaa margariini ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot sekaan ja sekoita tasaiseksi.
-
Levitä taikina vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista pohjaa esilämmitetyssä uunissa noin 20 minuuttia ja valmista tänä aikana sitruunatäyte.
Täyte
- Soseuta tofu tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sokeri, sitruunamehu sekä sitruunankuori ja sekoita. Lisää vielä jauhot ja tärkkelys ja sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä uunissa 190 °C:ssa 20 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.
- Anna leivonnaisen jäähtyä ja leikkaa se ruuduiksi. Siisteimmin tämä tapahtuu terävällä, isolla veitsellä, jonka terä on kasteltu.
- Siivilöi ruutujen päälle halutessasi tomusokeria juuri ennen tarjoilua.
Vinkki: Sitruunan sijaan ruudut voi valmistaa myös limestä!
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria