Ainekset
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 0,5 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
- n. 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
- 2,5 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
- 5 dl makaroneja
- 4 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikamaustetta
- 0,5 tl (tai maun mukaan) tuoretta tai jauhettua chiliä tai cayennepippuria
- 0,5 tl (tai maun mukaan) mustapippuria
- 7 dl kaura- tai soijamaitoa
- 0,25 dl rypsiöljyä makaronilaatikon pinnalle
- 0,5–1 dl korppujauhoja makaronilaatikon pinnalle
Valmistus
-
Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla: Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hieman ja lisää vesi kahdessa erässä samalla sekoittaen. Lisää pannulle myös soijakastike. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.
-
Keitä makaronit kypsiksi pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.
-
Sekoita kaikki edellä mainitut ainekset, suola, öljy ja mausteet keskenään suurehkossa, noin kahden litran uunivuoassa.
-
Kaada kauramaito uunivuokaan siten, että makaronit lähes peittyvät. Levitä rypsiöljy pinnalle. Ripottele korppujauhot pinnalle. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.
-
Tarjoile soijarouhe-makaronilaatikko ketsupin ja tuoresalaatin kera.
Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon sipuli, porkkana tai paprika. Voit esipaistaa sipulia ja porkkanaa pannulla, mutta se ei ole välttämätöntä.
Lähde
Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.