Ainekset
- 1 l soija- tai kauramaitoa
- 4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
- 1,5 dl ohratärkkelys- tai perunajauhoja
- 2,5 dl täysjyväspelttijauhoja
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 0,5 dl sokeria
- öljyä paistamiseen
Valmistus
- Sekoita kaikki aineet vispilällä. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti.
- Odota hetki, että paistinpannu kuumenee ja sekoita turvonnut taikina vielä kertaalleen ennen paistoa. Paista letut öljyssä joko lettupannulla tai tavallisella paistinpannulla.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.