Spelttiletut

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1 l soija- tai kauramaitoa
  • 4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 1,5 dl ohratärkkelys- tai perunajauhoja
  • 2,5 dl täysjyväspelttijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 0,5 dl sokeria
  • öljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Sekoita kaikki aineet vispilällä. Anna taikinan turvota jääkaapissa noin tunti.
  2. Odota hetki, että paistinpannu kuumenee ja sekoita turvonnut taikina vielä kertaalleen ennen paistoa. Paista letut öljyssä joko lettupannulla tai tavallisella paistinpannulla.
Lähde:

Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista – Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.