Ainekset
- 3 dl speltinjyviä liotettuna yön yli 4 dl:ssa vettä
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 porkkanaa paloiteltuna
- 1 punainen paprika paloiteltuna
- 1 vihreä paprika paloiteltuna
- 1 tl kuivattua timjamia
- 5 dl vettä
- 200 g pakasteherneitä
- 2 tomaattia paloiteltuna
- 2 tl kuivattua basilikaa
- suolaa
Valmistus
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää porkkanat ja paprikat ja paista muutama minuutti.
- Lisää pannulle liotetut speltinjyvät, timjami ja vesi. Kiehauta, alenna lämpöä ja keitä kannen alla 30 minuuttia. Keitä hetki ilman kantta, jos kaikki vedet eivät ole vielä imeytyneet.
- Lisää herneet, tomaatit ja loput mausteet, sammuta levy ja anna maustua muutama minuutti jälkilämmöllä.
Lähde
Inna Somersalo, Päivi Mattila, Hanna Tuomisto, Henri Haimi: Härkäpapua sarvista - Herkullista kasvisruokaa läheltä. Moreeni 2010.