Ainekset
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
- 3 rkl vettä
- 4 rkl (45g) vegaanista margariinia
- 4 rkl (70g) makeuttamatonta maapähkinävoita (esim. Urtekram Luomu Maapähkinävoi Smooth)
- 1 dl fariinisokeria
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl suolaa
- 2.5 dl kaurajauhoja
- 0.5 dl mantelijauhoja
- 0.5 dl kookoshiutaleita
- 1 dl riisijauhoja
- Tarvittaessa korkeintaan 0.5 dl vettä
- 100g vegaanista tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna
Valmistus
- Sekoita vispilällä pellavansiemenrouhe, vesi, margariini, maapähkinävoi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri.
- Lisää leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaurajauho, mantelijauhe, kookoshiutale ja riisijauho. Sekoita vielä.
- Jos taikina tuntuu liian jauhoiselta ja kuivalta, lisää varovaisesti vettä.
- Lisää sekaan suklaarouhe ja jaa taikinat tasaisesti osiin. Tee taikinan paloista palloja ja paina pallot kämmenellä litteiksi.
- Paista 180 asteisessa uunissa 11-13 minuuttia.