Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Suklaahippu-maapähkinävoikeksit

Suklaahippu-maapähkinävoikeksit

RuokatyyppiJälkiruoat, Keksit
RuokavalioVehnätön

Ainekset

  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 3 rkl vettä
  • 4 rkl (45g) vegaanista margariinia
  • 4 rkl (70g) makeuttamatonta maapähkinävoita (esim. Urtekram Luomu Maapähkinävoi Smooth)
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,25 tl suolaa
  • 2.5 dl kaurajauhoja
  • 0.5 dl mantelijauhoja
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl riisijauhoja
  • Tarvittaessa korkeintaan 0.5 dl vettä
  • 100g vegaanista tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna

Valmistus

  1. Sekoita vispilällä pellavansiemenrouhe, vesi, margariini, maapähkinävoi, fariinisokeri, sokeri ja vaniljasokeri.
  2. Lisää leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaurajauho, mantelijauhe, kookoshiutale ja riisijauho. Sekoita vielä.
  3. Jos taikina tuntuu liian jauhoiselta ja kuivalta, lisää varovaisesti vettä.
  4. Lisää sekaan suklaarouhe ja jaa taikinat tasaisesti osiin. Tee taikinan paloista palloja ja paina pallot kämmenellä litteiksi.
  5. Paista 180 asteisessa uunissa 11-13 minuuttia.