Herkulliset suklaakuppikakut valmistat käden käänteessä!
Ainekset
Taikina
- 2,5 dl soijamaitoa
- 1 tl omenaviinietikkaa
- 0,75 dl rypsiöljyä
- 2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 0,75 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl suolaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 dl kaakaojauhetta
Kuorrutus 1
- 100 g tummansinistä Keijua
- n. 3/4 pkt tomusokeria
- 1 rkl soijamaitoa
Kuorrutus 2
- 2 prk kauravispiä (Planti tai GoGreen)
- n. 80 g vegaanista suklaata
Valmistus
Taikina:- Sekoita isossa kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuuttia, jotta maito hieman juoksettuu.
- Lisää sokeri, vaniljasokeri ja öljy. Sekoita hyvin.
- Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe, kaakao ja suola.
- Lisää jauhoseos nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes taikinassa ei näy enää jauhopaakkuja.
- Jaa taikina muffinssivuokiin, täytä noin 2/3 vuoasta. Paista 185 asteessa n. 20 min, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.
- Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin, ennen kuin kuorrutat ne.
Lisäämällä taikinan sekaan eri leivonta-aromeja, saat eri makuisia kuppikakkuja.
Kuorrutus 1:
- Vaahdota sähkövatkaimella margariini ja muutama desi tomusokeria tasaiseksi.
- Lisää soijamaito ja jatka vatkaamista.
- Lisää loput tomusokerista vähitellen.
- Sulata suklaa haluamallasi tavalla (varovaisesti mikrossa tai esim. vesihauteessa) ja anna hieman jäähtyä (älä kuitenkaan niin kauaa, että suklaa jähmettyy uudelleen).
- Vaahdota vispi.
- Sekoita hieman jäähtynyt suklaa ja vispi keskenään. Vispaa uudestaan.
- Säilytä jääkaapissa ennen kuppikakkujen päälle pursottamista.
Lähde
Isa Chandra Moskowitzin & Terry Hope Romeron: Vegan cupcakes take over the world