Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Suklaakuppikakut

Suklaakuppikakut

RuokatyyppiJälkiruoat

Herkulliset suklaakuppikakut valmistat käden käänteessä!

Ainekset

Taikina
  • 2,5 dl soijamaitoa
  • 1 tl omenaviinietikkaa
  • 0,75 dl rypsiöljyä
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,75 tl ruokasoodaa
  • 0,25 tl suolaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
Kuorrutus 1
  • 100 g tummansinistä Keijua
  • n. 3/4 pkt tomusokeria
  • 1 rkl soijamaitoa
Kuorrutus 2
  • 2 prk kauravispiä (Planti tai GoGreen)
  • n. 80 g vegaanista suklaata

Valmistus

Taikina:
  1. Sekoita isossa kulhossa maito ja viinietikka. Anna seistä pari minuuttia, jotta maito hieman juoksettuu.
  2. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja öljy. Sekoita hyvin.
  3. Sekoita toisessa astiassa keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe, kaakao ja suola.
  4. Lisää jauhoseos nestemäisiin kahdessa erässä. Sekoita kunnes taikinassa ei näy enää jauhopaakkuja.
  5. Jaa taikina muffinssivuokiin, täytä noin 2/3 vuoasta. Paista 185 asteessa n. 20 min, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa.
  6. Anna kuppikakkujen jäähtyä täysin, ennen kuin kuorrutat ne.
Lisäämällä taikinan sekaan eri leivonta-aromeja, saat eri makuisia kuppikakkuja.
Kuorrutus 1:
  1. Vaahdota sähkövatkaimella margariini ja muutama desi tomusokeria tasaiseksi.
  2. Lisää soijamaito ja jatka vatkaamista.
  3. Lisää loput tomusokerista vähitellen.
Kuorrutus 2:
  1. Sulata suklaa haluamallasi tavalla (varovaisesti mikrossa tai esim. vesihauteessa) ja anna hieman jäähtyä (älä kuitenkaan niin kauaa, että suklaa jähmettyy uudelleen).
  2. Vaahdota vispi.
  3. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa ja vispi keskenään. Vispaa uudestaan.
  4. Säilytä jääkaapissa ennen kuppikakkujen päälle pursottamista.

Lähde

Isa Chandra Moskowitzin & Terry Hope Romeron: Vegan cupcakes take over the world