Belgiassa omenaa, päärynää ja appelsiinia käytetään monissa lämpimissä ruoissa vihannesten tapaan.
Ainekset
- kaksi kiinteää päärynää
- 200 g tofua
- 4 rkl rouhittua saksanpähkinää
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl ravinnehiivahiutaleita
- ripaus cayennepippuria
- mustapippuria
Valmistus
-
Kuori päärynät, leikkaa ne pituussuunnassa kahtia ja koverra pois siemenkodat. Laita päärynät öljyttyyn uunivuokaan.
-
Murskaa tofu haarukalla muussiksi pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon muut ainekset.
-
Paista koverrettuja päärynöitä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia ilman täytettä.
-
Täytä päärynät tahnalla ja laita takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi.
-
Päärynät tummuvat uunissa harmahtaviksi. Voit välttää tämän, jos sivelet niitä sitruunamehulla. Vaihtoehtoisesti voit ripotella päärynöiden päälle kurkuma- tai paprikajauhetta harmaan värin peittämiseksi.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)