Täytetyt päärynät

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • kaksi kiinteää päärynää
  • 200 g tofua
  • 4 rkl rouhittua saksanpähkinää
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl ravinnehiivahiutaleita
  • ripaus cayennepippuria
  • mustapippuria

Belgiassa omenaa, päärynää ja appelsiinia käytetään monissa lämpimissä ruoissa vihannesten tapaan. 

Valmistus

  1. Kuori päärynät, leikkaa ne pituussuunnassa kahtia ja koverra pois siemenkodat. Laita päärynät öljyttyyn uunivuokaan.
  2. Murskaa tofu haarukalla muussiksi pienessä kulhossa ja sekoita joukkoon muut ainekset.
  3. Paista koverrettuja päärynöitä 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia ilman täytettä.
  4. Täytä päärynät tahnalla ja laita takaisin uuniin vielä 15 minuutiksi.
  5. Päärynät tummuvat uunissa harmahtaviksi. Voit välttää tämän, jos sivelet niitä sitruunamehulla. Vaihtoehtoisesti voit ripotella päärynöiden päälle kurkuma- tai paprikajauhetta harmaan värin peittämiseksi.
Lähde:

Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.