Ainekset
- 3 annosta tomaattimarinadia
- 1 pkt (250 g) maustamatonta, kiinteää tofua
- 1/5 pala hiivaa
- vähän suolaa
- 0,5 l vettä
- vehnäjauhoja
- oliiviöljyä
- täytteitä (esim. ananaspaloja, oliiveja, paprikasuikaleita, punasipulirenkaita)
Valmistus
-
Leikkaa tofu hyvin pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Sekoita tofuun yksi annos yleismarinadia ja anna maustua jääkaapissa.
-
Tee pizzataikina 1–2 tuntia ennen leipomista liottamalla murennettu hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen, lisäämällä tilkka oliiviöljyä ja vaivaamalla vehnäjauhoja sekaan, kunnes taikinasta tulee pehmeän jähmeää. Kohota pyyhkeen alla.
-
Kauli taikinasta kaksi pizzapohjaa ja käytä kumpaankin yksi annos yleismarinadia tomaattikastikkeeksi. Lisää täytteet japäällimmäiseksi marinoidut tofukuutiot.
-
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Lähde
Mia Kunnaskari ja Hanna-Leena Ylinen (Vegaia 1/2011)