Ainekset
- 200 g (marinoitua tai savustettua) tofua
- 1-2 dl majoneesia
- 1 dl hapankaalia silputtuna
- 1 porkkana raastettuna
- 1 rlk silputtua tuoretta persiljaa
- 1 rkl silputtua tuoretta ruohosipulia
- mustapippuria
- kurkumajauhetta
- suolaa
- 2 valkosipulin kynttä
- (hieman sinappia)
Majoneesi
- 1,5 dl soijamaitoa
- 1,5-2 dl rypsiöljyä
- 1 tl sinappia
- 1-2 tl etikkaa
- suolaa ja pippuria
- (makusi mukaan valkosipulia ja tuoreita yrttejä)
Valmistus
- Voit käyttää kaupan majoneesia tai valmistaa sen itse parissa minuutissa: Sekoita suola, pippuri ja sinappi (sekä valitsemasi lisämausteet) soijamaitoon. Sauvasekoittimen pyöriessä lisää joukkoon öljy ohuena norona. Seos paksuuntuu sitä mukaa, kun lisäät öljyä. Lorauta lopuksi joukkoon etikka.
- Sekoita salaatin ainekset keskenään.
Lähde
Katri Silvonen (Vegaia 1/2010)