Tomaattien käyttäminen uunissa korostaa niiden makua. Vegaaniset salamisiivut tuovat ruokaan sekasyöjän sanoin ”yllättävän lihaisaa makua”.
Ainekset
Paahdetut tomaatit
- rasia luumu- tai kirsikkatomaatteja
- sokeria
- suolaa
- loraus oliiviöljyä
Kastike
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2–3 rkl tomaattipyreetä
- reilusti basilikanlehtiä
- halutessasi valkosipulinkynsi
- paprikajauhetta
- ripaus sokeria ja suolaa
- mustapippuria
Lisäksi
- 4–5 siivua vegaanista salamia
- nauhapastaa (tagliatelle tai pappardelle)
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Puolita tomaatit, ja sekoita niitä kulhossa, jossa on oliiviöljyä, suolaa ja sokeria. Paista tomaatteja uunissa leivinpaperilla, kunnes ne ovat kypsyneet ja hieman kuivuneet.
- Kuumenna pannu ja paahda siinä tomaattipyreetä. Lisää reilusti, noin puoli desiä, oliiviöljyä. Lisää hieman suolaa, sokeria ja mustapippuria, sekä paljon basilikanlehtiä.
- Keitä hyvää nauhapastaa, esimerkiksi pappardellea, suolatussa vedessä. Paista vegaanista salamia pannulla, kunnes siivut alkavat muuttua rapeammiksi. Kuivaa niistä ylimääräinen rasva pois.
- Annostele pasta lautasille ja sekoita siihen kastike, lisää annoksen päälle salami. Koristele basilikanlehdillä.
Inspiraatio reseptiin Jotain maukasta -ruokablogista.