Ainekset
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 0,5 dl rypsiöljyä soijarouheen paistamiseen
- noin 1 dl vettä soijarouheen kypsyttämiseen
- 2 rkl soijakastiketta soijarouheen maustamiseen
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- rypsiöljyä paistamiseen
- 500 g tomaattimurskaa
- 1,5 rkl jauhettua paprikaa
- 1 kokonainen chili tai 2 tl jauhettua chiliä tai cayennepippuria
- 1 tl rouhittua mustapippuria
Valmistus
-
Valmista soijarouhe wokissa tai suurella pannulla: Kuumenna ensin öljy ja sekoita joukkoon soijarouhe. Paista soijarouhetta hieman ja sekoita joukkoon soijakastike ja tomaattimurska. Lisää vesi kahdessa erässä samalla sekoittaen. Soijarouhe on valmista, kun kaikki vesi on imeytynyt.
-
Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Lisää vihannekset ja öljy soijarouheen joukkoon ja jatka paistamista vähän aikaa.
-
Lisää kaikki loput ainekset ja lämmitä hyvin.
-
Tarjoile täytettä tortilloiden tai tacojen täytteenä.
Kokeile täytteeseen porkkanan sijaan paprikaa. Kokeile myös kidneypapuja soijarouheen tilalle.
Lähde
Vegaanin kotiruokakirja. Jere Nieminen. Moreeni 2010.