Toscapullat

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 100 g margariinia
  • 5,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 2 dl kasvimaitoa
  • 25 g hiivaa
Täyte
  • 50g margariinia
  • 0,5 dl sokeria
Päällys
  • 75 g margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kasvimaitoa
  • 100 g mantelilastuja

Valmistus

  1. Sekoita jauhot, sokeri, kardemumma ja suola. Murenna sekaan paloiteltu rasva. Liota hiiva kylmään kauramaitoon ja lisää joukkoon. Alusta taikina tasaiseksi. Kauli taikina 35×50 cm kokoiseksi levyksi.
  2. Sulata täytettä varten rasva ja sivele se levylle. Ripottele pinnalle sokeria. Kääri levy rullalle ja leikkaa 24-26 osaan. Nosta palat paperivuokiin leikkauspinta ylöspäin. Kohota pullat hyvin liinan alla. Voit leipoa pullat jo edellisenä iltana ja säilyttää kelmulla peitettynä jääkaapissa. Anna kohota huoneenlämmössä reilun tunnin ajan (ei liian kauan).
  3. Paista pullia 225 asteessa ensin n. 7 min. Kiehauta pullien kypsyessä kuorrutusaineet kattilassa. Nosta pelti hetkeksi pois uunista ja jaa seos puolikypsien pullien päälle. Paista pullia n. 10 min tai kunnes pullien pinta saa kauniin värin. Tarkkaile siis jatkuvasti!

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.