Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Tulinen kvinoafarka

Tulinen kvinoafarka

RuokatyyppiPadat, Pannuruoat
RuokavalioPalkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 4 dl kvinoaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 8 dl vettä
  • pari ruokalusikallista kasvimargariinia
  • 0,5 punainen paprika
  • 0,5 keltainen paprika
  • 0,5 vihreä paprika
  • 2 punasipulia
  • tuoretta chiliä oman maun mukaan
  • puoli pussia pehmeitä taateleita
  • puoli pussia  pähkinäsekoitusta (esim. suolaamattomia ja paahtamattomia manteleita, hassel-, cashew-, saksan- ja pekaanipähkinöitä)
  • 2,5 dl kaurakermaa

Valmistus

  1. Laita vesi kiehumaan ja lisää siihen kasvisliemikuutio. Mittaa kvinoa kattilaan ja anna keittyä noin 10 minuuttia. Nosta kattila sivuun ja anna nesteen imeytyä. Paahda sillä aikaa pähkinäsekoitusta kuivassa pannussa, niin että ne saavat vähän väriä ja alkavat tuoksua. Laita myös uuni kuumenemaan kahteensataan asteeseen. Kuutioi paprikat ja chilit sekä taatelit.
  2. Lisää kvinoaan margariini ja sekoita joukkoon myös taatelit ja pähkinät. Kaada seos uuninkestävään vuokaan, kaada päälle kaurakerma ja laita uuniin noin kahdeksikymmeneksi minuutiksi.
  3. Kuullota pannulla sipuli, paprikat ja chili, kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Ota kvinoa-seos pois uunista kun se on ollut siellä 20 minuuttia ja sekoita siihen paprikat, chili sekä sipulit. Annostele kulhoihin ja laita annoksen päälle oman maun mukaan hedelmäsalsaa.