Herkullista papusalaattia voi syödä sellaisenaan kepeän täyttävänä lounaana, tarjoilla lisukkeena tai käyttää vaikkapa eväsleivän täytteenä.
Ainekset
- 1 l papuja (esim. musta-, kidney- ja valkoisia papuja suoraan purkista tai itse keitettyjä)
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 pientä suolakurkkua
- 1 paprika
- 1 sipuli
- 1 tuubi tomaattipyreetä (tai 2 pikkupurkkia)
- 0,5 dl rypsiöljyä
- 2 tl omenaviinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Valmistus
-
Murskaa valkosipulinkynnet ja pilko suolakurkut, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
-
Yhdistä niiden joukkoon tomaattipyre, rypsiöljy, omenaviinietikka, suola ja mustapippuri ja sekoita.
-
Lisää lopuksi pavut ja sekoita tasaiseksi.
Lähde
Vegaia 3/2012