Värikäs papusalaatti

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 1 l papuja (esim. musta-, kidney- ja valkoisia papuja suoraan purkista tai itse keitettyjä)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 pientä suolakurkkua
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • 1 tuubi tomaattipyreetä (tai 2 pikkupurkkia)
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 2 tl omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Herkullista papusalaattia voi syödä sellaisenaan kepeän täyttävänä lounaana, tarjoilla lisukkeena tai käyttää vaikkapa eväsleivän täytteenä.

Valmistus

  1. Murskaa valkosipulinkynnet ja pilko suolakurkut, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
  2. Yhdistä niiden joukkoon tomaattipyre, rypsiöljy, omenaviinietikka, suola ja mustapippuri ja sekoita.
  3. Lisää lopuksi pavut ja sekoita tasaiseksi.
Lähde:

Vegaia 3/2012

Samankaltaisia reseptejä:

  • Salaatit
  •  Gluteeniton, Pähkinätön, Palkokasviton, Raakaravinto, Soijaton, Vehnätön

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.