Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Vegejuusto

Vegejuusto

RuokatyyppiDipit, Levitteet
RuokavalioGluteeniton, Palkokasviton, Soijaton, Vehnätön

Ainekset

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä
  • n. 1 dl vettä
  • 1 rkl agar-agar-jauhetta
  • n. 0,5 dl oluthiivahiutaleita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • öljyä voiteluun

Valmistus

  1. Liota cashewpähkinöitä kuusi tuntia ja kaada vesi pois. Pane vesi kiehumaan ja lisää agar-agaria vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä 1–2 minuuttia, kunnes agar-agar on sulanut.
  2. Hienonna pähkinät sauvasekoittimella. Lisää agar-agar-vesi ja muut aineet. Jatka hienontamista, kunnes seos on tasainen. Voitele sopiva vuoka öljyllä ja kaada seos siihen. Pane juusto jääkaappiin 12 tunniksi. Irrota valmis juusto vuoasta.
  3. Taikinaan voi halutessaan lisätä yrttejä ja muita mausteita.

Lähde

Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav (Vegaia 3/2012)