Vegejuusto

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ainekset

  • 2,5 dl cashewpähkinöitä
  • n. 1 dl vettä
  • 1 rkl agar-agar-jauhetta
  • n. 0,5 dl oluthiivahiutaleita
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl sipulijauhetta
  • 0,5 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • öljyä voiteluun

Valmistus

  1. Liota cashewpähkinöitä kuusi tuntia ja kaada vesi pois. Pane vesi kiehumaan ja lisää agar-agaria vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä 1–2 minuuttia, kunnes agar-agar on sulanut.
  2. Hienonna pähkinät sauvasekoittimella. Lisää agar-agar-vesi ja muut aineet. Jatka hienontamista, kunnes seos on tasainen. Voitele sopiva vuoka öljyllä ja kaada seos siihen. Pane juusto jääkaappiin 12 tunniksi. Irrota valmis juusto vuoasta.
  3. Taikinaan voi halutessaan lisätä yrttejä ja muita mausteita.
Lähde:

Mikk Mägi ja Loore Emilie Raav (Vegaia 3/2012)

Samankaltaisia reseptejä:

Tilaa uutiskirjeemme

Uutiskirjeen tilaajanamme saat tietää ensimmäisenä uusista jutuista.