Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » Whoopie piet

Whoopie piet

RuokatyyppiJälkiruoat, Keksit
RuokavalioPähkinätön, Palkokasviton, Soijaton

Ainekset

Taikina
  • 100 g vegaanista margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,75 dl omena- tai päärynäsosetta
  • 1 dl kaura- tai soijamaitoa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kaakaota*
  • 2,5 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta ja 0,25 tl ksantaania)
  • 1,5 tl leivinjauhetta
Täyte
  • 75 g vegaanista margariinia
  • 0,25 tl vaniljajauhetta tai 2 tl vaniljasokeria
  • hyppysellinen suolaa
  • 3 dl tomusokeria

Valmistus

  1. Levitä leivinpaperi kahdelle uunipellille ja laita uuni kuumenemaan 175 C-asteeseen.
  2. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri, omenasose, kauramaito, suola ja vaniljajauhe. Siivilöi kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe ensin toiseen kulhoon ja sekoita ne hyvin. Lisää jauhot nesteiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Jaa taikina ruokalusikallisen kokoisiin kasoihin, kaksitoista kasaa kummallekin uunipellille. Jätä kasojen väliin hyvin tilaa, sillä ne leviävät paistamisen aikana. Kasoja ei tarvitse levittää.
  4. Paista yksi pellillinen kerrallaan esilämmitetyn uunin keskitasolla 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täysin ennen niiden täyttämistä.
  5. Valmista täyte sekoittamalla kaikki täytteen ainekset kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä täytä kahdentoista whoopiepohjan tasaiselle puolelle. Paina toinen puoli varovaisesti kanneksi.
  6. Säilytä valmiit whoopiet jääkaapissa.
*Jos satut saamaan käsiisi mustaa kaakaojauhetta (black cocoa), voit vaihtaa 2 rkl tavallisesta kaakaojauheesta siihen. En ole itse nähnyt mustaa kaakaota Suomessa, vaan tilasin sitä iHerbistä, koska satuin sen sieltä bongaamaan. Se on se kaakao, jolla esimerkiksi Oreo-kekseihin tulee se kiva Oreo-keksin maku.
Gluteeniton versio: Käytä soijamaitoa tai gluteenitonta kauramaitoa. Vaihda vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen, johon on sekoitettu 0,25 tl ksantaania. Taikinasta tulee hieman paksumpaa kuin vehnäjauhoversiosta, joten taikinakasoja kannattaa hieman levittää. Toimi muuten samoin kuin ohjeessa. Suosittelen jauhoksi Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta.

Lähde

Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi