Ainekset
Vuoan pohjalle
- 50 g vegaanista margariinia
- 0,75 dl jotain ruskeaa sokeria (esim. mascobado)
- n. 5 ananasrengasta (tuoreesta ananaksesta)
- (koristekirsikoita)
Taikina
- 1 dl öljyä
- 1,5 dl omena- tai ananasmehua
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistus
- Laita uuni kuumenemaan 200 C-asteeseen. Rutista leivinpaperi pieneksi mytyksi, suorista se ja vuoraa sillä tiiviisti irtopohja- tai muu kakkuvuoka. (Leivinpaperin avulla kakku on helpompi irrottaa vuoasta, ja se myös estää kinuskin valumisen irtopohjavuoan näkymättömistä raoista uunin pohjalle.)
- Paloittele margariini vuoan pohjalle ja ripottele päälle sokeri. Laita vuoka uuniin muutamaksi minuutiksi eli kunnes margariini on sulanut.
- Ota vuoka uunista ja aseta ananasrenkaat sen pohjalle. Halutessasi voit laittaa ananasrenkaiden koloihin kirsikoita koristeeksi.
- Yhdistä öljy, mehu, sokeri, suola ja vanilja. Lisää joukkoon leivinjauhe sekä vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi vuokaan ananasrenkaiden päälle.
- Paista kakkua esilämmitetyssä uunissa 35 minuuttia. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla, jotta sen pinta ei pala.
- Anna kakun levätä vuoassaan vähintään kymmenen minuuttia ennen kumoamista. Keikauta kakku tarjoilulautaselle, anna sen jäähtyä ja nautiskele.
Lähde
Satu Saunio, Kamomillan konditoria -blogi